verhuizen tips

10 handige tips voor het verhuizen

Verhuizen is al lastig genoeg, alles in dozen stoppen en naar uw nieuwe woning brengen. In het nieuw huis zoekt u zich een ongeluk naar uw tandenborstel, die ergens in een doos zit. Het is belangrijk om u goed voor te bereiden. Met een aantal handige tips maken wij het inpakken gemakkelijker en efficiënter. U weet exact wat er in de verhuisdozen zit en het uitpakken en het inrichten van uw woning wordt kinderspel. Voor u 10 tips op een rij die u kunnen helpen tijdens het verhuizen.

Tip 1. Kleding

Kleding hebben wij tegenwoordig in overvloed, maar hoe krijgen we dat allemaal gemakkelijk mee? Het wordt gemakkelijker wanneer u uw kleding aan hangers hangt. Nu uw kleding aan hangers hangt, kunt u er afsluitbare vuilniszakken omdoen en ze afsluiten. Nu zijn deze bundels gemakkelijk mee te nemen en u kunt ze in de nieuwe kast weer ophangen.

Tip 2. Servies inpakken

Servies en uw handdoeken inpakken kan heel goed samen. Door uw service in uw handdoeken te wikkelen, neemt u beide mee en komt uw servies veilig aan. Op deze manier bespaart u op noppenfolie of ander inpakpapier.

Tip 3. Glazen en sokken

Om nog twee vliegen in één klap te vangen, kunt u uw glazen in sokken vervoeren. Sokken passen ideaal over uw glazen heen en u bespaard wederom weer op noppenfolie of ander inpakpapier. Voor extra bescherming zou u kranten tussen de glazen kunnen doen. Dit maakt het geheel extra veilig.

Tip 4. Flesjes afsluiten

Er is niets zo vervelend dan wanneer u een doos openmaakt en uw shampoofles heeft gelekt en alles zit onder de shampoo. Om dit te voorkomen kunt u de dop losdraaien en over deze opening een stuk huishoudfolie doen en de dop er weer op draaien. Kunt u sommige doppen niet loskrijgen, verpak deze flessen geheel in huishoudfolie.

Verhuizing offerte aanvragen
 

Tip 5. Boeken gemakkelijk transporteren

Boeken zijn enorm zwaar om te vervoeren en worden meestal verspreid over meerdere dozen. Het kan veel gemakkelijker, door uw rolkoffers van zolder te halen en deze te vullen met uw boeken, bespaard u uzelf een zere rug van het tillen. U rolt uw boeken simpelweg naar de verhuiswagen en rolt ze vervolgens ook weer uw nieuwe woning binnen. Zo neemt u uw boeken en uw rolkoffers mee.

Tip 6. Kasten inwikkelen

Natuurlijk gaan de meeste kasten ook weer mee naar het nieuwe huis, maar wat veel mensen doen, is dat ze de kasten helemaal leeg maken. Dit is niet nodig wanneer er geen zware of breekbare spullen in de lades liggen. Met inpakfolie kunt u de hele kast inwikkelen, zodat de kastjes tijdens het vervoeren niet open glijden. De inhoud van de kastjes kunt u op deze manier laten zitten, dit scheelt weer een doos vol met prulletjes.

Tip 7. Schroeven bewaren

Hebt u iets uit elkaar moeten halen zodat het gemakkelijker vervoerd kan worden? De schroeven en boutjes kunnen het beste bewaard worden in een zakje. Zet op dit zakje waar de schroeven voor zijn en bewaar ze goed.
verhuistips

Tip 8. Snoeren loskoppelen

We hebben steeds meer technologie met snoeren en kabels. Het is de vraag of we tegenwoordig nog wel weten waar ze allemaal voor zijn en waar ze in moeten wanneer we ze hebben losgekoppeld. Dit probleem kunt u nu oplossen, doordat wij tegenwoordig allemaal een smartphone of een fotocamera hebben. Maak voordat u alle kabels losmaakt eerst een foto, maak ze daarna los en houd ze bij elkaar. Wanneer u alles weer moet installeren, kijkt u naar de foto waar alles op staat hoe alles was.

Tip 9. Kleuren of tekens

Om de dozen zo goed mogelijk te ordenen, kunt u gebruik maken van kleurstickers of tekens die u op de dozen zet. Verdeel bepaalde ruimtes in op kleur. Wanneer u in het nieuwe huis bent, weet u precies waar alle dozen komen te staan. Dit scheelt heel veel zoekwerk in de verschillende dozen die u hebt ingepakt.

Tip 10. Belangrijke spullen

Het is van belang dat u een kleine doos maakt met daarin de spullen die u de volgende dag nodig zult hebben. Dit voorkomt dat u alle dozen door moet zoeken om uw tandenborstel en andere noodzakelijke spullen te vinden.

Voordat u gaat verhuizen

Voordat u gaat verhuizen is het handig om van te voren al uit te zoeken welke kasten, stoelen of anders spullen niet mee hoeven en die weggegooid kunnen worden. Dit scheelt u tijdens de verhuizing veel sjouwwerk. Wij hopen dat u wat aan deze checklist van tips hebt wanneer u gaat verhuizen.

Comments are closed.