verhuizen

Zware spullen verhuizen

Wanneer u gaat verhuizen, moet alles meegenomen worden dat van u is. Tenzij u een wat anders hebt afgesproken met de koper van uw woning. Dit betekent dat ook alle zware kasten, apparaten en instrumenten moeten worden verhuisd. Het is een geruststelling dat deze zware objecten ook eens het huis ingekomen zijn. Er is dus een manier waarop u ook deze zware dingen naar buiten kunt krijgen. Tijdens het tillen moet u ook letten op uw til houding, til nooit vanuit uw rug, maar altijd vanuit uw benen. Bij het tillen kunt u ook gebruik maken van hulpmiddelen zoals een steekwagentje of met een klein platform op wielen. Dan hoeft u niet zwaar te tillen, maar dan kunt u de objecten uit uw woning rollen.

Piano verhuizen

Een piano op zichzelf is geen probleem, deze past door de deuropening en is op zijn wieltjes in de verhuiswagen te rijden. Wanneer het om een vleugel gaat, hebt u hulp nodig van experts. Voordat hij door de deur past, moet er eerst wat gebeuren. De experts zullen delen van de piano demonteren, zodat hij makkelijker door de deur of eventueel door het raam past. Wanneer u niet op de begaande grond woont, maar in een appartement op een aantal verdiepingen hoog, zal er een kraan aan te pas moeten komen. Uw piano wordt dan goed ingepakt en via de kraan naar buiten getild en in de verhuiswagen gezet. Wanneer de piano vanaf de begaande grond moet komen, kan hij ook getild worden door minimaal 3 of 4 personen.

Koelkast verhuizen

Het verhuizen van de koelkast is een stuk gemakkelijker dan het verhuizen van de piano. Met een steekkar is de koelkast zeer eenvoudig van a naar b te verplaatsen. Tegenwoordig zijn er speciale steekkarren die gemaakt zijn om zware voorwerpen via te trap te vervoeren. Doordat er aan iedere zijde drie wielen zitten, kan hij rollende van de trap of de trap opgetild worden. Laat de koelkast na vervoer eerst 24 uur stilstaan, zodat al de olie in de koelkast weer kan zakken naar de compressor. Wanneer u hem recht op hebt vervoerd, kan hij na 12 uur alweer aan de stroom. Wanneer u hem toch eerder aanzet, kan het zijn dat er olie in de verdamper komt.

Kast verhuizen

Zorg er ten eerste voor dat alle lades en deurtjes goed dicht zijn wanneer de kast verplaatst wordt. Zo kan er tijdens het verplaatsen niets gebeuren. Voor het verhuizen van een zware kast bestaan er een aantal hulpmiddelen, zo hebt u natuurlijk het steekkarretje, maar hebt u ook de plateautjes op wielen. U kunt de kast hierop leggen zodat u het gewicht kan duwen in plaats van tillen.

Verhuizing offerte vergelijken
 
 

Waterbed verhuizen

Het vervoeren van een waterbed is een hele opgave. Het is verstandig om hier een speciaal bedrijf voor in te schakelen, maar wanneer u het liever zelf wilt doen is dit ook mogelijk. Wanneer u het overlaat aan een bedrijf, hebt u recht op garantie wanneer het verkeerd gaat. Wanneer u dit geld liever wilt besparen, kunt u zelf aan de slag. Een waterbed gemakkelijker mee te nemen, is het gemakkelijk om het bed eerst uit elkaar te halen en het water er uit te pompen. Haal als eerste de stekker uit het stopcontact, haal uw dekbedovertrek eraf en rits vervolgens de tijk open. Door het water eerst uit het bed te pompen is het bed makkelijker mee te nemen tijdens de verhuizing. Sluit een pomp aan op het bed en sluit ook een slang aan de pomp die naar de afvoer leid. Zet vervolgens de pomp aan en let er op dat de slang in het bed niet vacuüm zuigt aan de binnenzijde van het bed. Wanneer al het water uit de matras is gezogen, kan het vervoerd worden. Nadat de verhuizing klaar is, kan het bed weer gemonteerd en gevuld worden met warm water.

Verhuizen wasmachine

Voordat u uw wasmachine gaat verhuizen, moet u eerst de trommel beschermen. Door de trommel vast te zetten met bouten of een ijzeren stang tijdens het verhuizen, kan de wasmachine aan de binnenzijde niet beschadigen. Om ook de buitenzijde te beschermen, kunt u er een kleed of plastic omheen wikkelen. Vraag altijd hulp bij het verplaatsen van de wasmachine, het is een erg zwaar object en moet minstens met zijn tweeën verplaatst worden. Wanneer u het in uw eentje probeert, riskeert u lichamelijke klachten. Er zijn verschillende hulpmiddelen die het verplaatsen gemakkelijker maken. Vooral wanneer u een trap op moet, is het verstandig om gebruik te maken van hulpmiddelen. Zo hebt u steekkar met meerdere wielen om een trap mee te trotseren. Zorg er wel voor dat de wasmachine goed vast zit aan de kar. Wanneer de wasmachine als nog te zwaar is, kunt u ook het betonnen gedeelte van de wasmachine afhalen. Nu is het gewicht in tweeën gedeeld en kan het een stuk gemakkelijker verplaatst worden.

Comments are closed.