5 tips om een studentenkamer te vinden

Het vinden van een nieuw thuis is vaak een hele klus, en voor studenten geldt dit net zo hard. Desondanks is het voor de student belangrijk om in een nieuwe studiestad als Utrecht, Amsterdam of Groningen tijdig een kamer te vinden. Wij helpen je met 5 handige tips voor het sneller vinden van een studentenkamer.

Tip 1: gebruik handige websites

Wanneer je op zoek bent naar een studentenkamer, is het handig om gebruik te maken van daarvoor bestemde websites. Je kunt een profiel aanmaken en voor een financiële bijdrage kunt u reageren op kamers in de door jou verkozen stad. Veel steden hebben aparte websites voor hun kameraanbod, die soms gelieerd zijn aan de woningbouwverenigingen. Enkele algemene, landelijke websites zijn:

Tip 2: probeer anti-kraak

Het klinkt misschien ietwat heftig, maar niets is minder waar. Anti-kraak wonen is erg handig voor studenten en het is volledig legaal. Leegstaande panden worden voor een zachte prijs verhuurd, waarna de huurder voor een lage huur over een groot pand zal beschikken. Nadeel is wel dat u altijd binnen 2 weken of een maand plotseling gedwongen zou moeten verhuizen. Vaak zoekt de anti-kraakvereniging dan wel voor een nieuw onderkomen voor jou.

Tip 3: maak gebruik van social media

Internet is behoorlijk handig voor het vinden van een kamer. Zo zit bijna iedereen op Facebook of Twitter. Een oproep doen dat u een kamer zoekt, is dan ook een handige zaak. ‘Nee’ heb je, ‘ja’ kun je krijgen! Vaak delen (of retweeten) vrienden jouw oproep ook nog eens, waardoor uw bereik groeit. Wij wensen je veel succes!

Tip 4: briefje in de supermarkt

Het is misschien wat ouderwets, maar wat je ook kunt doen is simpelweg een briefje ophangen in supermarkten. Je zult het misschien niet verwachten, maar er zijn nog steeds veel mensen die dit soort briefjes lezen. Wie weet levert het je wel een mooie studentenkamer op.

Tip 5: sluit je aan bij een studentenvereniging

Wat je ook kunt doen, is lid worden van een studentenvereniging. Dergelijke verenigingen hebben namelijk vaak een groot aanbod aan studentenkamers. Ze kunnen je op den duur helpen aan een leuke kamer in het centrum van de studiestad. Sluit je echter niet aan bij een vereniging puur voor de kamer, maar ook omdat de vereniging aansluit bij je als persoon.