Verhuizen zelf regelen

Kosten van verhuizing zelf regelen

Verhuizen vereist een gedegen voorbereiding en een professionele aanpak. Daarom raden wij aan om altijd een erkend verhuisbedrijf in te schakelen. Zo bent u er van overtuigt dat de verhuizing snel en zonder problemen verloopt, waardoor u direct van uw nieuwe woning of bedrijfspand kunt genieten. Wilt u echter besparen op de kosten en het verhuizen zelf regelen? Dan is het handig een kostenplaatje te maken. Hierdoor krijgt u een overzicht van de kosten die bij het verhuizen komen kijken, en kunt u deze eventueel vergelijken met de prijzen van enkele verhuisbedrijven. Verhuizen Nu helpt u met een lijstje met de mogelijke kosten voor doe-het-zelf verhuizen en tips om zoveel mogelijk op de kosten te besparen. Ook als u overweegt wel een verhuisbedrijf in te schakelen.

Algemene tips om kosten te besparen

Om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te laten verlopen, zijn de volgende tips erg handig.

 • Sluit voor het verhuizen een goede verhuisverzekering af. Wanneer uw inboedel schade oploopt tijdens de verhuizing, zitten hier door een verhuisverkering weinig kosten aan verbonden.
 • Bedenk goed welke spullen u wel of niet meeverhuist. Het is aan te raden voor het verhuizen uw inboedel eens goed na te gaan. Als u voor het verhuizen de onnodige spullen wegdoet, scheelt dit enorm in tijd en ruimte.
 • Vergelijk de prijzen van verhuurbedrijven voor verhuiswagens. De verschillen tussen de kosten kunnen oplopen tot wel 200 euro per dag. Dit zijn kosten waarop u makkelijk kunt besparen.
 • U kunt ook overwegen alleen de grote goederen te laten verhuizen. Dit lijkt in eerste instantie meer te kosten dan op te leveren, maar u bespaart hiermee eventueel wel op de kosten van het huren van een verhuiswagen, en kan u ook veel tijd en moeite besparen.
 • Schaf verhuisbenodigdheden altijd aan bij een erkend verhuisbedrijf. Deze leveren ten eerste professionele goederen, en hebben daarnaast inkoopvoordeel, waardoor u weinig kosten heeft.
 • Onderzoek de voorwaarden van een verhuisvergoeding. Verhuisvergoedingen worden verstrekt bij ondermeer gedwongen verhuizing door sloop, de aanleg van een nieuwe snelweg, of wanneer u een uitkering heeft. U kunt hiermee de kosten van het verhuizen tot wel € 6000,- te verminderen. Daarnaast kunt u uw werkgever om een vergoeding vragen wanneer u voor uw werk moet verhuizen.
 • Maakt u toch gebruik van een verhuisbedrijf, onderhandel dan over de geboden prijs. Met name over de foutmarge die het bedrijf incalculeert is altijd te praten.

Specifieke tips om goedkoop te verhuizen

Hieronder volgen verschillende tips van professionele verhuizers, om de kosten van uw verhuizing zo laag mogelijk te houden. De tips verschillen van advies voor goedkope dozen tot het verminderen van parkeerkosten. Met de tips voor goedkoop verhuizen kunt u honderden euro’s besparen voor- en op uw verhuisdag.

 • Om goedkoop te verhuizen kunt u het beste kiezen voor het zelf vervoeren van uw dozen en inboedel. De kosten voor het huren van een bestelbusje of aanhangwagen variëren tussen de 50 en 150 euro, afhankelijk van grootte van de inhoud en de duur van de verhuizing. Vraag ook uw kennissen of zij wellicht een aanhangwagen hebben staan, hiermee bespaart u helemaal veel geld.
 • Professionele verhuisdozen kosten een redelijke hoeveelheid geld. Toch kunt u ze het beste bij een verhuisbedrijf bestellen vanwege de bulk inkoop. Bovendien kunt u bij verschillende verhuisbedrijven de dozen weer terugbrengen en een soort statiegeld ontvangen. Voor het inpakken van kleine voorwerpen kunt u ook grote dozen halen bij de lokale supermarkt.
 • Als u geen professionele verhuizers wilt inhuren kunt u eens rondvragen in de familie of bij vrienden of zij een dagje willen helpen. Hiermee bespaart u tot wel 120 euro per uur (er van uitgaande dat u minimaal drie personen nodig heeft).
 • Zoek van te voren uit of u parkeerkosten moet betalen bij uw nieuwe woning, wellicht is er om de hoek gratis parkeren en kunt u met een steekkar makkelijk de dozen vervoeren. Daarnaast kunt u voor een officiële verhuiswagen ontheffing aanvragen.
 • Demonteer en monteer al uw spullen zelf. Ook als u wel een verhuisbedrijf in de hand neemt, is het aan te raden dit zelf te doen, dit scheelt ontzettend veel tijd en daarom loonkosten van de verhuizer.

Houd rekening met overige kosten

Naast tips voor het verhuizen en besparen op de kosten, willen wij van Verhuizen Nu u ook nog adviseren rekening te houden met bijkomende kosten. Houd in de begroting van tijdens en na het verhuizen ook nog rekening met:

 • De aanschaf van nieuw meubilair
 • Aansluitkosten voor telefoon- en datalijnen
 • Borg bij een huurcontract
 • Kosten voor het aansluiten op gas en het elektriciteitsnetwerk
 • Het opknappen van uw woning (kosten voor verf, behang, schroefjes, e.d.)

Verhuisbedrijf?

Wilt u toch gebruik maken van een verhuisbedrijf? Vraag gratis en vrijblijvend verschillende offertes aanvragen van gespecialiseerde verhuisbedrijven uit uw regio. De bedrijven die bij ons netwerk zijn aangesloten werken allen met ervaren vakmensen en bieden hun verhuisservice aan tegen scherpe prijzen. Door de offertes met elkaar te vergelijken kunt u veel geld besparen op het totaalbedrag.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan