Verhuizen naar het buitenland

Verhuizen naar het buitenland

Gaat u verhuizen naar het buitenland? Er staat u een groot avontuur te wachten. Terwijl u zich bezighoudt met het regelen van een visum, een woning en een baan regelt een internationaal verhuisbedrijf het vervoer van uw inboedel. Zo verloopt uw internationale verhuizing zonder problemen! Op zoek naar een verhuisbedrijf?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk offertes van meerdere bedrijven: kies de verhuizer met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%! Op deze pagina leest u meer over verhuizen naar het buitenland. U leest waar u op moet letten en wat een verhuisbedrijf voor u kan betekenen.

Verhuizen binnen Europa

Verhuist u binnen Europa? Een verhuizing naar België, Engeland of Frankrijk is vaak te regelen met een verhuiswagen, afhankelijk van de afstand. Een verhuizing naar Spanje of zelfs verder weg gebeurt vaak via het vliegtuig. Omdat de lidstaten binnen de EU afspraken gemaakt hebben, is er sprake van vrijhandel van goederenvervoer.

Wat betekent dit?

U kunt uw inboedel vrij en zonder inklaringskosten verhuizen. Dit maakt het verhuizen binnen de EU een stuk voordeliger dan verhuizen naar buiten Europa! Een verhuisbedrijf ondersteunt de verhuizing op verschillende vlakken. De verhuizers verzorgen het vervoer van uw inboedel, geven advies en werken samen met andere internationale verhuisbedrijven.

Meer informatie:
Verhuizen naar België
Verhuizen naar Engeland

Verhuizen buiten Europa

Gaat u verhuizen buiten Europa? Bij een verhuizing naar, bijvoorbeeld, Amerika komt veel kijken. Terwijl u zich bezighoudt met de formaliteiten, zoals het regelen van een visum of greencard, richt het verhuisbedrijf zich op het verschepen van de inboedel.

Wat regelt het verhuisbedrijf bij een verhuizing naar buiten Europa?

De verhuizers regelen de juiste papieren, zorgen voor een zeecontainer waarin u uw inboedel kunt inpakken en hebben nauw contact met een internationaal verhuisbedrijf dat uw inboedel uiteindelijk bij uw nieuwe woning aflevert. Houd er rekening mee dat het verschepen van de inboedel flink wat tijd in beslag neemt. Houd rekening met een levertijd van enkele weken of zelfs maanden.

verhuizing naar het buitenland

Verhuizen buitenland kosten

De kosten voor een buitenlandse verhuizing verschillen per situatie. Wilt u weten wat het verhuizen naar het buitenland u gaat kosten? Vraag dan gratis offertes op maat aan. Zo krijg je een duidelijk beeld van de totale kosten.

De kosten voor verhuizen naar het buitenland zijn afhankelijk van:

 • De afstand: hoe verder de verhuiswagen moet rijden, des te hoger de kosten. Hetzelfde geldt voor het verschepen van de inboedel.
 • Het volume: hoe meer spullen u wilt meeverhuizen, des te hoger de kosten. Dat komt omdat u een grotere container of verhuiswagen nodig heeft.
 • De manier van verhuizen: verhuist u uw inboedel per vliegtuig dan vallen de kosten een stuk hoger uit dan wanneer u de spullen verscheept of verhuist per vrachtwagen.

Verhuizen naar het buitenland checklist

Er zijn online verschillende handige checklists en tips te vinden voor een verhuizing. Maar waar moet u rekening mee houden bij een verhuizing naar het buitenland? Hieronder staat een checklist met een aantal punten die bij een verhuizing naar het buitenland van belang zijn.

 • Verleng voor uw verhuizing paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen, zodat u dit niet direct in het buitenland hoeft te doen.
 • Check uw zorgverzekering: hoe bent u in het buitenland verzekerd? Moet u in het buitenland een andere zorgverzekering afsluiten?
 • Overweeg om uw Nederlandse diploma’s ook rechtsgeldig te laten maken voor in het buitenland.
 • Regel uw bankzaken: is het mogelijk om een buitenlandse rekening te openen of moet u uw Nederlandse rekening behouden?
 • Check uw pensioenfonds: kunt u uw pensioen meenemen naar een ander EU-land?

Handige links voor uw verhuizing:

Alle ambassades en consulaten in het buitenland
Informatie over verblijfsrecht in Europa
Wanneer moet ik mij uitschrijven uit het BRP?

Voordelen inschakelen verhuisbedrijf

Het inschakelen van een verhuisbedrijf is altijd een goed idee als u gaat verhuizen. Zeker als u verhuist naar het buitenland. Een groot voordeel is dat uw inboedel tijdens de verhuizing verzekerd is tegen schade. Vervoert u de inboedel zelf en raakt er iets beschadigd? Dan draait u zelf voor de kosten op. Bovendien neemt een verhuisbedrijf al het papierwerk voor het verhuizen van de inboedel uit handen. Zo houdt u meer tijd over voor andere formaliteiten, zoals het regelen van een visum.

De grootste voordelen op een rij:

 • Met de inzet van een verhuisbedrijf zijn uw spullen tijdens de verhuizing verzekerd tegen schade.
 • U houdt meer tijd over voor de formaliteiten rondom een verhuizing naar het buitenland.
 • Uw spullen worden veilig vervoerd tot aan de nieuwe bestemming.

Verhuisbedrijf inschakelen

Verhuizen naar het buitenland? Gratis offertes vergelijken!

Gaat u binnenkort verhuizen naar Engeland, Amerika of Italië? Schakel de hulp van een verhuisbedrijf in. Zo weet u zeker dat uw inboedel veilig vervoerd wordt naar uw nieuwe woonplaats. Bovendien zijn de spullen verzekerd en hoeft u geen energie te steken in lastig papierwerk. Op zoek naar een internationaal verhuisbedrijf bij u in de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere verhuisbedrijven. Vergelijk de verschillende prijzen en kies het verhuisbedrijf met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 40% op uw internationale verhuizing! De aanvraag is gratis en u zit helemaal nergens aan vast. Start daarom direct met vergelijken en bespaar!