verhuizen naar amerika

Verhuizen naar Amerika

Verhuizen naar Amerika is een hele grote stap: één waar u best wat hulp bij kunt gebruiken. Een internationaal verhuisbedrijf helpt u met het verschepen van uw inboedel of auto, regelt de douaneformaliteiten en zorgt eventueel zelfs voor het in- en uitpakken van uw spullen!

Op deze pagina leest u meer over de diensten die een internationaal verhuisbedrijf aanbiedt. Ook leest u wat een verhuizing naar Amerika ongeveer gaat kosten en waar u bij internationale verhuizingen zoals deze rekening mee moet houden. Tot slot leest u iets meer over wat wonen en werken in Amerika inhoudt.
Besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes!

Start de gratis offerteaanvraag!Wat kost een verhuizing naar Amerika?

Staat er een verhuizing naar Amerika op de planning? Houd er rekening mee dat emigreren naar Amerika net als andere internationale verhuizingen niet per se goedkoop is. Wilt u de inboedel uit slechts één slaapkamer verhuizen naar Amerika? Dan kan dit per vliegtuig of schip. Per vliegtuig kost gemiddeld €6.500,- tot €9.000,-.

Het verschepen van uw inboedel is goedkoper!

Voor het verschepen van één slaapkamer kost gemiddeld €3.000,- tot €4.000,-. Natuurlijk is dit niet voldoende als u met een heel gezin emigreert. Wilt u drie slaapkamers naar Amerika verhuizen dan liggen de kosten rond de €6.500,- tot €9.500,-. Gaat het om 5 of meer slaapkamers? Verhuizen naar Amerika gaat dan gemiddeld €10.500,- tot €14.000,- kosten.

Verhuizen naar Amerika; de kosten

Grootte van de woning Soort transpoort Gemiddelde kosten *
1 slaapkamer Per vliegtuig €6.500,- tot €9.000,-
1 slaapkamer Per schip €3.000,- tot €4.000,-
3 slaapkamers Per schip €6.500,- tot €9.500,-
5 of meer slaapkamers Per schip €10.500,- tot €14.000,-

*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

regelen emigreren naar amerika

Checklist: wat te doen bij verhuizen naar Amerika?

Een verhuizing naar Amerika is een droom van veel Nederlanders. Helaas is het niet eenvoudig om te emigreren naar Amerika en ook zeker niet goedkoop. Wat moet u allemaal regelen als u wilt wonen en werken in Amerika? Hieronder leest u wat u allemaal moet regelen voor uw verhuizing naar Amerika.

Visum regelen

Bij een verhuizing naar Amerika heeft u altijd een visum nodig. Welk visum dat is, is afhankelijk van uw situatie. Er is een visum voor mensen met een partner in de verenigde staten, een speciaal werkvisum voor geselecteerde beroepen en een studentenvisum.

Een visum is maximaal een paar jaar geldig. Wilt u permanent verhuizen naar Amerika dan heeft u een Green Card nodig: een officiële verblijfsvergunning om in Amerika te mogen wonen. Deze krijgt u niet zomaar. Dit kan onder andere als uw Amerikaanse werkgever u een permanente baan aanbiedt of als u gesponsord wordt door een Amerikaans Staatsburger. Daarnaast is het mogelijk om een Green Card te winnen door middel van een loterij.

Verzekeringen en Nederlandse uitkeringen

Bij een verhuizing naar Amerika moet u verschillende verzekeringen afsluiten:

  • Een zorgverzekering: als uw werkgever u sponsort dan kan het zijn dat zij ook de zorgverzekering sponsoren. Als u tijdelijk naar Amerika wilt emigreren dan is het mogelijk een internationale zorgverzekering van maximaal 2 jaar af te sluiten.
  • Een autoverzekering: als u een auto koopt moet u deze direct verzekeren voor u de weg op mag. De premies liggen voor buitenlandse automobilisten vaak hoger. Na een aantal schadevrije maanden gaan de premies vaak omlaag.
  • Inboedel en aansprakelijkheid: Als u een huis wilt huren in Amerika dan heeft u een ‘renters insurance’ nodig. Gaat u een huis kopen in Amerika, regel dan een ‘home owners insurance’.
Als u gaat emigreren naar Amerika, dan behoudt u de ziektewetuitkering, WAO en WIA. Houd er wel rekening mee dat er op deze uitkering een buitenlandbijdrage wordt ingehouden.

Inboedel verhuizen naar de Verenigde Staten

Verhuizen naar een ver en vreemd land is een stuk prettiger met uw eigen spullen om u heen, toch? Neem daarom uw inboedel mee met uw verhuizing naar Amerika. Dit gebeurt over het algemeen per container op een schip. Kiest u voor een full-load container? Dan is het schip ongeveer 3-4 weken onderweg voor het de Oost kust bereikt. Voor de West kust moet u rekening houden met gemiddeld 5 tot 6 weken.

Gaat u emigreren naar midden Amerika? Houd er dan rekening mee dat uw spullen langer onderweg zijn: een internationaal verhuisbedrijf vervoert de container dan van de kust naar uw nieuwe woonplaats. Er zitten strenge eisen aan het verhuizen van uw spullen naar de USA. Een verhuisbedrijf neemt deze douaneformaliteiten voor u uit handen.

inboedel verschepen naar amerika

Auto verschepen naar Amerika

Wilt u uw auto verschepen naar Amerika? Hoewel het vaak goedkoper en gemakkelijker is om ter plekke een nieuwe auto te kopen, is het zeker mogelijk uw auto per schip te verhuizen naar de USA. Hiervoor moet u het voertuig eerst uitvoeren uit Nederland. Dit doet u bij een RDW-keuringsstation.

Zodra het voertuig is uitgevoerd, heeft u geen verplichtingen meer zoals wegenbelasting of een verzekering en kan u de auto laten verschepen naar Amerika. Let op: u mag met het voertuig dus ook niet meer de weg op. Om de auto richting het schip te kunnen brengen vraagt u een speciaal uitvoerkenteken aan. Het voordeel van uw auto mee verhuizen naar de USA is dat u uw eigen auto behoudt en u zeker weet wat dit waard is.


Wilt u naar Amerika verhuizen?

Verhuizen naar Amerika? Bespaar op de kosten!

Start nu de offerteaanvraag!

Internationale verhuisservices

Een internationaal verhuisbedrijf biedt verschillende verhuisdiensten aan bij een verhuizing in het buitenland. Deze hulp bij het emigreren naar Amerika maakt uw verhuizing een stuk gemakkelijker. Zo kunt u zich concentreren op het vinden van een huis of een baan en zorgt het internationaal verhuisbedrijf voor de praktische zaken van de verhuizing naar Amerika. Wilt u ook hulp bij het emigreren naar Amerika? Maak dan gebruik van één of meerdere van de onderstaande verhuisdiensten:

Inpakservice

Een inpakservice komt zeker van pas als u gaat emigreren naar Amerika. De verhuizers komen bij u langs en pakken uw spullen snel en efficiënt in. U hoeft geen verhuisspullen te kopen, want het internationaal verhuisbedrijf verzorgt de verhuisdozen, de tape en labels voor de dozen. Een internationaal verhuisbedrijf in de VS pakt uw verhuizing ter plaatse op en pakt daar alle verhuisdozen weer uit.

Goederen opslaan

Wie tijdelijk gaat emigreren naar Amerika hoeft vaak niet al zijn of haar meubels mee te nemen. Als u wel uit uw woning in Nederland moet vertrekken, is het een goede optie om uw goederen tijdelijk op te slaan. De meubels staan hier beveiligd, warm en droog. Voor goederenopslag betaalt u een vast bedrag per maand. Hoeveel dit kost is afhankelijk van het formaat van de opslagruimte.

Demonteren en monteren

Om ruimte in uw container te besparen moet u al uw meubels demonteren. Veel mensen zien enorm op tegen het demonteren en monteren van het meubilair: dit kost veel tijd en energie, vaak zijn er geen handleidingen meer aanwezig en weet u niet helemaal zeker hoe u uw bed, bank of tafel weer in elkaar krijgt.

Dankzij jarenlange ervaring van verhuizers lukt dit hen in een mum van tijd. In Nederland komen de verhuizers langs die alle schroeven, pluggen en gereedschappen goed opbergen. In Amerika pakt een internationaal verhuisbedrijf dit op die daarna het meubilair weer voor u monteert.

Regel een verhuisverzekering

Als u gaat emigreren met uw spullen, dan is het verstandig een verhuisverzekering af te sluiten. Dit houdt in dat uw spullen verzekerd zijn tegen schade. Als u alles verscheept in een container dan is er natuurlijk altijd de kans dat er iets beschadigd raakt. Zeker bij waardevolle spullen, zoals kunst, is een verhuisverzekering onmisbaar. Vaak bieden internationale verhuisbedrijven zelf een standaard verhuisverzekering aan, u kunt deze zelf nog aanvullen of verhogen.

Werken in Amerika

Wie gaat wonen in Amerika wil natuurlijk ook werken in Amerika. Als expat zijn de meeste baanmogelijkheden in de dienstensector: software engineering, medicijnen en gezondheid en de computerindustrie. Heeft u een technologische studie gevolgd? Dan is er voor u voldoende werkgelegenheid.

Hoe is de werkcultuur in Amerika?

De traditionele hiërarchie is in Amerika veel duidelijker aanwezig dan in Nederland. Het wordt niet gewaardeerd om kritiek te uiten op collega’s of werkgevers, iets dat in Nederland wel redelijk normaal is. Daarnaast is tijd bij Amerikaanse werkgevers heel belangrijk. Wie wil werken in Amerika moet dus goed bestand zijn tegen een hoge werkdruk.

verhuizing naar amerika

Een huis kopen in Amerika; waar op letten?

Het is natuurlijk mogelijk een huis te huren in Amerika. Veel huurcontracten hebben een looptijd van 6 maanden tot een jaar. Wilt u graag permanent emigreren naar Amerika? Kies er dan voor om een huis te kopen. Een huis kopen in Amerika is op de lange termijn namelijk stukken voordeliger.

Kan iedereen een huis kopen in Amerika?

Nee: dit is alleen mogelijk voor mensen die ook werken in Amerika. De hypotheken in de VS zijn een stuk duurder dan hier in Nederland. Ook komt het voor dat de bank slechts een deel van de hypotheek verstrekt zodat u zelf de rest moet betalen. Of u nu een huis gaat huren of kopen in Amerika: de prijzen zijn afhankelijk van de locatie. Ook is het heel gebruikelijk om hierover te onderhandelen.

Verhuizen naar New York, Los Angeles of Miami?

Vooral steden als New York, Los Angeles of Miami zijn populair om naartoe te verhuizen. New York heeft natuurlijk een fantastische sfeer en veel Nederlanders dromen ervan om eens onderdeel te zijn van deze wereldstad. Daarnaast is verhuizen naar Californië ook enorm populair: dit vanwege het klimaat en de natuur. Zo staat Los Angeles bekend om de echte ‘American Dream’, vol beroemdheden, lekker eten en goede attracties.

Wilt u liever iets meer rust?

Dan is verhuizen naar Alaska ook een hele goede optie. Alaska heeft een prachtig landschap en levensonderhoud is hier een stuk voordeliger dan New York of Los Angeles.

Verhuistips bij verhuizen naar Amerika

Staat er een verhuizing naar Amerika op de planning? Internationale verhuizingen zijn een enorm grote stap. Misschien weet u niet waar u rekening mee moet houden. Hieronder vindt u een aantal tips die het verhuizen naar de USA een stuk gemakkelijker maken.

  • Start op tijd met het regelen van een visum: dit kan wel een jaar duren!
  • Zoek eerst een baan en daarna een woning: zo kunt u landelijk zoeken naar werk en bent u niet beperkt tot uw woonplaats.
  • Regel na aankomst zo snel mogelijk een auto: de afstanden in de VS zijn veel te groot om per voet of zelfs met de fiets af te leggen.
  • Hulp nodig bij het emigreren naar Amerika? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 30%!

verhuisbedrijf naar amerika

Gratis offertes van internationale verhuisbedrijven vergelijken!

Een verhuizing naar Amerika is een enorm grote stap. Een internationaal verhuisbedrijf helpt u daarom graag bij internationale verhuizingen zoals deze. Zij verschepen uw inboedel voor u en zorgen ervoor dat alles onbeschadigd bij uw nieuwe woning aankomt. Zo kunt u zich richten op het regelen van een visum, het vinden van een werk of het kopen van een huis.

Besparen op de verhuiskosten?

Vergelijk dan gratis offertes van meerdere internationale verhuisbedrijven! Kies voor het bedrijf met het beste aanbod en bespaar tot ruim 30% op de totaalprijs! Dat wilt u toch ook? Het vergelijken van offertes is gratis en zonder verplichtingen: start daarom nu uw offerteaanvraag!

Gratis offertes vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van verhuisbedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het verhuisbedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40%.