Verzeking bij verhuizen

Verzekering tijdens verhuizen

Verhuizen gaat gepaard met veel zaken waar om u moet denken, zoals het vervoer van de dozen, het aansluiten van telefoon of internet, en het wijzigen van uw adresgegevens. Het is echter ook verstandig om voor de verhuizing na te gaan in hoeverre uw verzekering het verhuizen dekt. Hierbij is de inboedelverzekering het meest van belang, maar ook het verzekeren van het transport kan uitkomst bieden. Hoewel wij voor u op deze pagina de algemene bepalingen op een rijtje hebben gezet, raden wij aan om minimaal een maand voor de verhuizing contact op te nemen met een verzekeringsadviseur. Deze kan u van de precieze en meest recente bepalingen op de hoogte stellen.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is meestal geldig op één bepaald adres. Wanneer u gaat verhuizen, dan is het per verzekeraar verschillend wat de bepalingen zijn. Bij een enkele inboedelverzekering is het zo, dat deze ten tijde van een verhuizing tot 3 maanden geldig is op twee adressen. Bij andere aanbieders gelden beperkte voorwaarden aangaande de dekking buiten de woning. Wanneer het verhuizen langer duurt dan de aangegeven geldigheid op de polis, dan kunt u overwegen om een tweede verzekering af te sluiten. Denk er ook aan om een adreswijziging door te geven aan uw verzekeraar, en houdt rekening met de eventueele onder verzekering wanneer u veel nieuwe producten heeft aanschaft.

Erkend verhuisbedrijf

Indien u een verhuisbedrijf inschakelt voor de verhuizing, dan zijn zij in principe aansprakelijk voor opgedane schade, mits dit niet door eigen toedoen is ontstaan. Vraag bij de verhuisbedrijven na voor welk bedrag zij schade vergoeden (dagwaarde, nieuwwaarde), en wat het maximaal verzekerde bedrag is. Daarnaast is het aan te raden informatie in te winnen over de schadedrempel: vaak wordt er een minimumbedrag ingesteld. Valt de schade onder dit bedrag, dan komen de kosten op rekening van de klant. Zijn uw spullen tijdens het verhuizen beschadigd? Neem dan direct contact op met het verhuisbedrijf.

Vriendendienst

Vaak wordt er verhuisd met behulp van vrienden of familie, die uw spullen inpakken, verslepen, of weer op de goede plaats neerzetten. Tijdens de drukke werkzaamheden kan het voorkomen dat er een doos met breekbaar spul uit iemands handen valt, of dat een kastje tegen de muur wordt gestoten. De veroorzaker van de schade is over het algemeen niet aansprakelijk. Desondanks vergoeden de meeste WA-verzekeraars tot op zekere hoogte de onkosten. De hoogte van de schadevergoeding verschilt echter per verzekeraar. Neem contact op met uw huidige verzekeraar, die kan u details geven over vergoedingen.

Transport

Het is tevens van belang te kijken naar uw verzekering wat betreft het transport van de inboedel. In veel gevallen zijn uw spullen buitenshuis niet verzekerd. Wanneer u zelf dozen en meubels gaat vervoeren, dan is het aan te raden hiervoor een extra verzekering af te sluiten. Neemt u een professioneel bedrijf in de hand, dan zorgen zij in principe voor deze verzekering. Let wel, hier valt het afsterven van planten, en het minder functioneren van elektrische apparaten niet onder.


Besparen op de kosten voor uw verhuizing?

Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten van een verhuisbedrijf!


Vragen?

Heeft u nog vragen over de diverse verzekeringen? Wilt u weten wat de mogelijkheden van een verzekering voor uw verhuizing zijn? Of heeft u een behoefte aan een prijsindicatie van een verhuisservice? Vul dan het offerteformulier in. Maximaal 5 verhuisbedrijven uit uw eigen regio sturen u dan zo snel mogelijk een geheel gratis en vrijblijvende offerte toe.