verhuizen naar engeland

Verhuizen naar Engeland

De prachtige natuur, de relaxte levensstijl van de Britten: verhuizen naar Engeland is enorm populair onder de Nederlanders. En dat is niet gek, want u kunt prachtig wonen in het Verenigd Koninkrijk. Wilt u binnenkort ook emigreren naar Engeland? Schakel dan een ervaren internationaal verhuisbedrijf in en bespaar op de verhuiskosten.

Meer weten?

Op deze pagina leest u meer over de diensten die internationale verhuisbedrijven aanbieden. Ook leest u wat verhuizen naar Engeland gaat kosten en wat u bij een verhuizing naar Engeland allemaal moet regelen. Op zoek naar een verhuisbedrijf? Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Start de gratis offerteaanvraag!

Waarom naar Engeland verhuizen?

Wonen in Engeland heeft een aantal voordelen. Natuurlijk bent u in het Verenigd Koninkrijk op de juiste plek voor een schitterende natuur. Ook de cultuur in Groot-Brittannië verschilt enorm met die in Nederland: geen gehaast, de mensen wachten netjes op z’n beurt en houden van een borrel met collega’s of vrienden na het werk. Of u nu een verhuizing naar Engeland heeft gepland voor een studie, voor het werk of vanwege een relatie: u krijgt er geen spijt van.

De voordelen van wonen in Engeland:

 • Geniet elke dag van de prachtige Engelse natuur en cultuur.
 • Borrelen met collega’s of vrienden: de Engelsen houden van gezelligheid.
 • Geen gehaast in de UK, Britten wachten op hun beurt, zijn geduldig en altijd beleefd naar elkaar.


Checklist verhuizen: wat moet ik regelen?

Wilt u wonen en werken in Engeland? Omdat Engeland op dit moment nog onderdeel is van de EU hoeft u geen visum te regelen. Het is wel verstandig om uw documenten te vernieuwen. Het paspoort is tien jaar geldig, het is vervelend als u deze na een half jaar in het Verenigd Koninkrijk al moet vernieuwen. Daarnaast is het verstandig om alvast te kijken of er iets verandert met betrekking tot de belasting en uw pensioen.

Dit moet u regelen voor u gaat emigreren naar Engeland:

 • De juiste documenten regelen.
 • Regel een zorgverzekering.
 • Controleer wat er verandert op het gebied van belasting.
 • Beslis wat u met uw bezittingen (huis, auto) gaat doen.
 • Controleer hoe het zit met uw AOW en pensioen.

Hier meer informatie over verhuizen naar het buitenland.

kosten emigreren engeland

Wat kost een verhuizing naar Engeland?

Wie gaat verhuizen naar Engeland is ongetwijfeld benieuwd naar de kosten. U kunt uw inboedel verhuizen naar Engeland met een verhuiswagen of per schip, deze keuze heeft uiteraard invloed op de kosten.

Wat kost emigreren naar Engeland?

Als u de meubels van 1 slaapkamer wilt verhuizen naar Engeland dan liggen de kosten rond de €1.000,- tot €1.500,- voor een verhuiswagen en ongeveer €2.300,- tot €3.100,- voor verschepen. Gaat u verhuizen met kind, dan heeft u waarschijnlijk niet genoeg aan deze beperkte ruimte. Voor het verhuizen van 3 slaapkamers betaalt u gemiddeld €1.700,- tot €2.400,- per vrachtwagen en ongeveer €4.900,- tot €6.600,- per schip.

Prijzen voor een verhuizing naar Engeland

Grootte van de inboedel Soort transpoort Gemiddelde kosten *
1 slaapkamer Verhuiswagen €1.000,- tot €1.500,-
Schip (in container) €2.300,- tot €3.100,-
3 slaapkamers Verhuiswagen €1.700,- tot €2.400,-
Schip (in container) €4.900,- tot €6.600,-
5 slaapkamers Verhuiswagen €2.800,- tot €3.900,-
Schip (in container) €7.400,- tot €10.000,-

*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.

Hoe naar Engeland verhuizen?

Gaat u emigreren naar Engeland? Als u de inboedel verhuist met een verhuiswagen, dan rijdt deze met u mee naar uw nieuwe woning. De verhuizers helpen eventueel met inpakken, inladen en uitpakken. Hierbij gaat het dus van een deur tot deur verhuizing naar Engeland.

Is er nog een andere optie?

Een alternatief is verschepen door middel van een vrachtschip. In dat geval krijgt u een container om te vullen met uw spullen. Eenmaal in Groot-Brittannië pakt een internationaal verhuisbedrijf dit op en die brengt het naar uw nieuwe woning. Ook in dit geval gaat het om een deur tot deur verhuizing.

verhuisbedrijf naar engeland

Services van een internationaal verhuisbedrijf

Ook als u gaat emigreren naar Engeland is het mogelijk om uw verhuizing volledig uit handen te geven. Dat is extra waardevol als u gaat verhuizen met een kind. Zo heeft u meer tijd om u te focussen op de behoeften van uw kind en is de overtocht ook voor hem of haar een stuk minder stressvol. Kies voor een inpak- of montageservice om stress bij het emigreren naar Engeland zoveel mogelijk te beperken. Daarnaast biedt een internationaal verhuisbedrijf ook een goederenopslag en verhuisverzekeringen aan.

U kan een internationaal verhuisbedrijf inschakelen voor:

 • Goederenopslag
 • Montageservice
 • Verhuisverzekering

Goederenopslag

Goederenopslag is ideaal als u tijdelijk gaat wonen in Engeland en niet alle spullen mee wilt verhuizen. Uw meubels staan droog, warm én beveiligd in één van de opslagruimtes van het internationaal verhuisbedrijf. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand en voorkomt u dat u de meubels moet stallen bij een vriend of familielid.

Montageservice

De montageservice houdt in dat de verhuizers uw meubels demonteren bij vertrek en weer monteren bij aankomst. Zo hoeft u zich niet druk te maken over eventuele schroeven die overblijven of gereedschap dat ontbreekt. Dankzij jarenlange ervaring heeft een verhuizer uw meubels in een mum van tijd weer correct gemonteerd. Zo geniet u na de verhuizing naar Engeland direct van uw nieuwe woonplaats.

Verhuisverzekering

Bij het emigreren naar Nederland legt uw inboedel een flinke afstand af. Er bestaat altijd de kans dat er schade ontstaat. Door een verhuisverzekering af te sluiten, bent u hiervoor verzekerd. Eventuele schade wordt dan vergoed door het internationaal verhuisbedrijf. U bepaalt zelf de hoogte van uw verhuisverzekering. Neemt u waardevolle spullen of kunst met u mee? Dan is het een goed idee de standaard verhuisverzekering aan te vullen of te verhogen.


Wilt u naar Engeland verhuizen?

Verhuizen naar Engeland? Bespaar op de kosten!

Start nu de offerteaanvraag!

Verhuizen naar Engeland de Brexit?

Op dit moment is emigreren naar Engeland wat onzeker. De Brexit staat voor de deur, maar het is nog niet duidelijk wat dit gaat betekenen voor Nederlanders die werken in Engeland. Duidelijk is wel dat u, als de Brexit er eenmaal is, een verblijfsvergunning moet aanvragen. Of u deze krijgt is uiteraard afhankelijk van uw situatie.

Verhuizen naar Engeland na de Brexit is waarschijnlijk lastiger omdat u dan voor vertrek al een verblijfsvergunning moet aanvragen. Ook is er een grote kans dat er dan andere eisen worden gesteld aan het verhuizen van uw inboedel naar Engeland.

Wonen in Engeland

Wonen in Engeland is over het algemeen een stuk relaxter dan in Nederland. De Britten zijn minder gehaast, wachten netjes op hun beurt en zijn een stuk beleefder dan de hele directe Nederlanders. Het is belangrijk om rekening te houden met het verschil in valuta.

Door de pond lijkt het misschien voordelig wonen in het Verenigd Koninkrijk, maar over het algemeen is het iets duurder dan het leven in Nederland. Dit hangt natuurlijk wel heel erg af van waar u naartoe verhuist. Verhuist u naar het platteland dan zijn de kosten een stuk lager dan wanneer u gaat verhuizen naar Londen, Birmingham of Glasgow.

Werken in Engeland

Werken in Engeland is voor de meeste Nederlanders geen groot probleem. Zolang de brexit er nog niet door is hebt u voor werken in Engeland geen speciaal visum of vergunning nodig en doordat de meeste Nederlanders de Engelse taal redelijk goed beheren kunt u zich goed uitdrukken.

Werken in Engeland verschilt behoorlijk met werken in Nederland.

Zo zijn werknemers op de werkvloer een stuk formeler en netter dan in Nederland, en is er vaak nog sprake van een ‘ouderwetse’ hiërarchie. In Nederland is men gewend om te zeggen waar het op staat, terwijl dat in Engeland uit den boze is.

Belastingstelsel in Engeland

Als u gaat emigreren naar Engeland dan heeft u ook te maken met een ander belastingstelsel. Zo is de inkomstenbelasting in Engeland lager dan in Nederland. Dat heeft te maken met de Personal Allowance: dit houdt in dat elke inwoner recht heeft op £11.500,- waar zij geen belasting over hoeven te betalen.

Wat betreft de btw zijn er in Engeland drie verschillende tarieven: 20% btw is het standaardtarief. Voor energie en renovatiekosten betaalt u een ‘reduced rate’ van 5% btw en voor primaire producten als water, openbaar vervoer, kinderkleding en boeken betaalt u geen btw.

Gaat u naar Engeland verhuizen met schulden, zoals bijvoorbeeld een studieschuld of bij de belastingdienst? Zorg er dan voor dat u deze schulden niet ontloopt maar netjes blijft afbetalen. Dit veroorzaakt grote problemen.

verhuizing manchester

Populaire steden om naar toe te verhuizen

Bij een verhuizing naar Engeland heeft u de keuze uit veel verschillende dorpen en steden. Houd u van rust en natuur? Kies dan voor een woonplaats in het platteland. Hier komt de prachtige Engelse natuur het meest tot z’n recht.

Liever verhuizen naar een stad? Dan kunt u onder andere verhuizen naar:

 • Londen
 • Birmingham
 • Manchester
 • Leeds

Vooral verhuizen naar Londen is populair onder de Nederlanders. Verhuizen naar Londen is niet voordelig, het levensonderhoud is duurder dan in Amsterdam. Hoewel dagelijkse boodschappen iets voordeliger zijn, liggen de huurprijzen in Londen een stuk hoger. Betaalt u in het centrum van Amsterdam voor een 1 slaapkamer appartement €1.359,-, dan liggen deze kosten in het centrum van Londen rond de €2.000,-.

verhuisbedrijf kosten

Goedkoop naar Engeland verhuizen? Vergelijk gratis offertes!

Verhuizing naar Engeland op de planning? Voorkom verhuisstress met de hulp van een ervaren verhuisbedrijf! Of u nu gaat verhuizen naar Londen, in uw eentje emigreert of gaat verhuizen met kind; een professioneel verhuizer maakt uw verhuizing naar Engeland een stuk eenvoudiger.

Besparen op uw verhuizing naar Engeland? Dat kan!

Vergelijk gratis offertes van meerdere verhuisbedrijven en kies het bedrijf met de beste prijs. Zo bent u én verzekerd van kwalitatieve hulp én van de beste prijs. Dat wilt u toch ook? Het vergelijken van offertes is gratis en is geheel zonder verplichting. U zit dus nergens aan vast! Ook besparen? Start nu de offerteaanvraag!

Gratis offertes vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

Vraag vrijblijvend diverse offertes aan via het offerteformulier.

Vergelijk offertes

Vergelijk op uw gemak diverse offertes van verhuisbedrijven uit uw buurt.

Bespaar tot 40%

Kies voor het verhuisbedrijf met de beste offerte en bespaar tot 40%.