verhuizen

Huizenmarkt krabbelt weer overeind

Tijdens de economische crisis was het niet gunstig om te verhuizen, er werd daarom ook weinig gebruik gemaakt van verhuisbedrijven. Onlangs kwamen de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit, die meer laten zien wat de omzet van verhuizers was. De cijfers gaven aan dat er een stijging van 6% is ten opzichte van vorig jaar. Dit betekent dat de omzet al 6 kwartalen op rij aan het stijgen is. Veel verhuizers profiteren nu van de gunstige huizenmarkt en slaan hun slag nu de prijzen van de huizen laag liggen.

Effect op de verhuizers

Dit had niet alleen effect op de mensen die gingen verhuizen, dit had ook een groot effect op de bedrijven die helpen met verhuizen. Zij zagen hun inkomsten snel teruglopen en hebben het heel moeilijk gehad. Zij zijn alleen maar blij dat de huizenmarkt langzaam toeneemt, dit betekent dat zij meer aanvragen binnenkrijgen. Natuurlijk is het voor u als verhuizer alleen maar gemakkelijker wanneer het verhuizen van al uw spullen wordt gecoördineerd door een ervaren verhuizer.

Wat zeggen de cijfers

Na het jaar 2008 zakken de cijfers van 132 verhuizers naar slechts 103. Vanaf die tijd blijven de cijfers zakken tot aan 2014, in 2014 vielen de cijfers weer wat mee en hebben we een winst van 5 verhuizers. Na het jaar 2014 lopen de cijfers weer op, de eerste 6 kwartalen is er weer een kleine positieve stijging te zien.

Kosten van een verhuizing

De kosten van een verhuizing verschillen per woning, want wanneer u in een flat woont, zult u minder spullen hebben dan wanneer u in een villa woont. Daarom verschillen de kosten per woning. Voor het verhuizen van een flat betaald u gemiddeld €700,- á €900,- voor. Voor rijtjes en twee onder één kap woningen moet u uitgaan van een bedrag rond de €900,- á €1.100,-. Tot slot het verhuizen van een vrijstaande woning, penthouse of een villa, moet u uitgaan van een bedrag rond de €1.000,-. De kosten hebben natuurlijk te maken met de grootte van de verhuiswagen en het aantal verhuizers die u erbij wilt hebben om te helpen. Daarbij wordt ook gekeken naar de afstand en wordt er een kilometerprijs gerekend van rond de €0,50 of een €1,-.

Uw verhuishulp

Wanneer u een andere woning op het oog hebt, of u hebt al een andere woning gekocht, dan begint de verhuizing. Van te voren moet u eerst goede plannen maken en schema van welke ruimtes u eerst wilt leeg maken. Met een goede voorbereiding gaat de verhuizing namelijk het snelste. Onze verhuizers staan voor u klaar wanneer u deze plannen gaat maken, of als het verhuizen al is begonnen. Wilt u gebruik maken van onze verhuizers, vraag dan geheel vrijblijvend offertes aan. Want vele handen maken zwaar werk licht.